Het Saneren van schulden

Schulden kunnen een schadelijke vormen voor het voortbestaan ​​van bedrijven,

en veel Ondernemers worstelen met de angst om hulp te zoeken. Het vermijden van een
Een faillissement is een cruciale zorg voor elke golfer, waarin het genezen van schulden kan gebeuren sleutel zijn tot het rood van een bedrijf in financiële moeilijkheden.

Het NFPI heeft een team juristen met de expertise en kennis van
zaken om ondernemers en bedrijven te helpen financieel gezond te worden..

Veel ondernemers ervaren een stigma of angst rond het zoeken van hulp bij het beheren van
schulden. Dit kan leiden tot uitstelgedrag, waardoor de financiële situatie van het bedrijf
verder verslechtert. Het is essentieel dat ondernemers begrijpen dat het zoeken van hulp bij
schuldensanering geen teken van zwakte is, maar eerder een verstandige zakelijke beslissing
die kan helpen om een faillissement te voorkomen.


Het Nationaal Faillissement Preventie Instituut begrijpt de uitdagingen waarmee bedrijven
worden geconfronteerd wanneer ze te maken krijgen met financiële moeilijkheden. Het
instituut biedt deskundige begeleiding en juridisch advies om bedrijven te helpen hun
schulden te saneren en een roadmap te bieden voor een succesvolle herstart. Het is
belangrijk voor ondernemers om te begrijpen dat ze niet alleen staan in deze strijd en dat er
professionele ondersteuning beschikbaar is.

Door schulden te saneren, kunnen bedrijven de mogelijkheid hebben om hun activiteiten voort te zetten, hun schuldeisers tevreden te stellen en een eerlijk en rechtvaardig herstelproces te doorlopen.

Het NFPI staat klaar om bedrijven te helpen bij elke stap van dit proces, van het initiëren van schuldensanering tot het plannen van een succesvolle herstart.

Het vermijden van een faillissement is van vitaal belang voor zowel ondernemers als de
bredere economie.

Door de expertise en begeleiding van het NFPI te benutten, kunnen bedrijven een nieuwe kans krijgen om te gedijen en te groeien, zelfs na moeilijke tijden.

Samenvattend is het saneren van schulden een cruciale stap voor bedrijven die te maken hebben met financiële moeilijkheden. Het is van vitaal belang dat ondernemers de angst om hulp te zoeken overwinnen en de begeleiding van experts zoals het Nationaal Faillissement Preventie Instituut benutten. Door schulden te saneren, kunnen bedrijven een faillissement vermijden en een nieuwe start realiseren.

Onze aanpak

Het Nationaal Faillissement Preventie Instituut biedt een ondernemers een scale aan juridische oplossingen en een gedegen aanpak van problemen die zich kenmerkt zich door discretie, openhartig- en directheid. Geen onnodig gebazel maar spijkers met koppen. Soms hard, altijd eerlijk.

Ondernemers rekenen op specialisten

U bent ondernemer omdat u uitdagingen en risico’s niet uit de weg gaat en uw eigen koers wilt varen.

Dag in dag uit, neemt u financiële beslissingen waarvan u de consequenties niet altijd kunt overzien.

En soms loopt het nu eenmaal anders dan gepland. 50% van de ondernemingen, van enthousiaste starters tot gerenommeerde bedrijven, krijgt vroeg of laat te maken met problematische schulden.

Maar die hoeven niet het einde te betekenen! Een goede ondernemer weet immers ook dat hij niet alle kennis in huis heeft en bovendien niethoeftte hebben, zolang hij maar weet waar die te vinden is.

Voorkomen is beter dan genezen

Constateert u financiële problemen in uw onderneming? Steek uw kop niet in het zand. Reken niet op uw bank of accountant, zij zullen altijd kiezen voor zekerheid en het veiligstellen van hun eigen belangen.

Hoe uitzichtloos uw situatie ook lijkt, wij zetten de zaken voor u terug in het juiste perspectief. Wij nemen het roer (eventueel tijdelijk) van u over en voorkomen nog meer ellende.

Zet alle schaamte, wanhoop, schuldgevoel en andere belemmerende emoties overboord en kies voor de rationele, en professionele oplossing.

U bent gespecialiseerd op uw vakgebied, wij in het voorkomen van onnodige faillissementen. Samen komen we er dus wel uit. Samen analyseren we de oorzaak van uw problemen en komen we tot een oplossing. Hoe eerder u ons inschakelt voor een gedegen advies, des te groter de kans op een succesvolle en zelfstandige voortzetting van de onderneming.

Hoe wij dit doen

DE INTAKE


Onze insolventiespecialisten zijn bereid een plan van aanpak te ontwikkelen dat past bij uw specifieke problematiek en die van uw onderneming. Daarom hebben wij altijd een gesprek om naar u te luisteren. Tijdens dit gesprek, dat ongeveer een uur duurt, leiden onze consulten u door een vast patroon van vragen en antwoorden.

WERKWIJZE


In veel gevallen maken wij gebruik van de juridische mogelijkheid een bedrijf door te starten voor dat de curator eraan te pas kan komen. Ondernemers in Nederland zijn helaas nog onvoldoende op de hoogte van deze onconventionele werkwijze. Een werkwijze die veel bedrijven een onnodig faillissement kan besparen.