Adviesgesprek

Expertise in

Schuldsanering, de herstructurering, bedrijfsbeeindiging, vereffening en liquidatie van B.V.'s, doorstart en schuldfinanciering. 

Financiële Struikelblokken

  • Veel zelfstandige ondernemers en bedrijven bevinden zich momenteel in financiële moeilijkheden als gevolg van gedwongen bedrijfssluitingen, waarbij de omzet stagneert en vaste lasten moeten worden betaald. Deze ongunstige situatie zorgt voor bezorgdheid onder ondernemers, met de vraag of een bedrijf met aanzienlijke schulden nog levensvatbaar is.
  • Onze ervaring wijst echter uit dat ondernemers, beïnvloed door angst, onzekerheid en besluiteloosheid, niet altijd de juiste beslissingen nemen. Soms stellen ze beslissingen uit of durven ze geen besluiten te nemen.
  • Als insolventie- en bedrijfsadviseurs is het onze taak om de financiële situatie helder te krijgen en orde te scheppen in een financiële chaos. Emoties kunnen vaak een snelle besluitvorming belemmeren. Daarom is het noodzakelijk om rationeel te denken en handelen, doortastende beslissingen te nemen om een bedrijf van de ondergang te redden.

Onze taak

Het is de taak van een ervaren jurist, insolventie en faillissements-experts met verstand van zaken de ondernemer helderheid te verschaffen in de haalbaarheid van de continuïteit van de onderneming.

Een intake en een objectief advies is, voorafgaand aan een sanering- of de herstructurering is altijd noodzakelijk. Derhalve bieden wij een aantal opties, te weten;

  • Een intake en adviesgesprek op locatie, een dagdeel
  • Een online adviesgesprek van 60 minuten via Zoom

Gedurende het adviesgesprek stellen wij u in de gelegenheid vragen te stellen en krijgt u antwoord op juridische vragen m.b.t. de faillissementswet en de WSNP.

Deskundige adviezen

Bij Nationaal faillissement Preventie Instituut begrijpen we dat elk ondernemersverhaal uniek is.

Daarom streven we ernaar om niet alleen algemene informatie te verstrekken, maar ook expertadvies dat nauw aansluit op de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Onze deskundige adviseurs beschikken over een uitgebreide ervaring in het begeleiden van ondernemers door financiële moeilijkheden. Ze staan klaar om jouw situatie te analyseren en op maat gemaakte oplossingen aan te dragen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen in deze uitdagende tijden. Met onze ondersteuning kun je het juiste pad kiezen om de toekomst van jouw bedrijf veilig te stellen.

Ondersteuning zonder oordeel

Nationaal Faillissement Preventie Instituut is er voor jou, ongeacht jouw vakgebied, sector of omvang van je onderneming.

Als insolventieadviseurs staan wij onbevangen onze cliënten te woord tijdens het intakegesprek. Ons doel is om te adviseren zonder enig oordeel of vooroordeel. Dankzij onze onafhankelijke positie zijn wij vrij om onze kennis op een objectieve en effectieve manier in te zetten ten behoeve van onze cliënten. Wij streven ernaar om hen juridisch en bedrijfseconomisch te begeleiden met onze expertise, zonder enige vorm van vooringenomenheid.

Betrouwbare hulp voor ondernemers

Financiële problemen kunnen overweldigend zijn en het kan lastig zijn om de juiste stappen te zetten om ze op te lossen.

Het kan moeilijk zijn om de juiste stappen te zetten om financiële problemen op te lossen, en dit kan overweldigend zijn.

Bij het Nationaal Faillissement Preventie Instituut zetten onze experts hun kennis en ervaring in om ondernemers te begeleiden naar een oplossing in tijden van crisis.

Of je nu worstelt met schulden, een dreigend faillissement vreest, zakelijk problemen wilt oplossen of simpelweg behoefte hebt aan financieel advies, wij zijn er om je te helpen.

Onze kennisbank:

nfpi.nl is een gespecialiseerde informatieve website, niet zomaar een website. Ons doel is het informeren en begeleiden van ondernemer die bereid zijn tijdig problemen op te lossen om een faillissement te voorkomen, en schade beperken.

  • Onze kennis bank bevat meer dan 125 video's met tips en adviezen voor MKB- en ZZP'ers over uiteenlopende juridische onderwerpen.
  • Alle onderwerpen in de video's werden zorgvuldig samengesteld en worden wekelijks aangevuld met actuele onderwerpen.
  • De kennisbank is tevens informatief voor alle ondernemers die meer willen weten over het insolventierecht en de faillissementswet.
  • Het is sowieso al treurig gesteld met de kennis van de gemiddelde ondernemer over deze specifieke wetgeving waar jaarlijks ongewild duizenden ondernemers mee geconfronteerd kunnen worden. Onze artikelen, video's en nieuwsbrieven worden door juristen zorgvuldig samengesteld om ondernemers te te voorzien van de meest actuele en relevante informatie., in dit vakgebied.
  • Of je nu wilt weten hoe je een faillissement kunt voorkomen, welke stappen je moet nemen als je al in de problemen zit, of welke mogelijkheden er zijn om een doorstart te maken, bij ons vind je de antwoorden.

Pieter Knabben 

Directeur

Onderneem actie en kom in beweging

Probeer alles los te laten en laat ons uw problemen oplossen, daar zijn wij  goed in!

Financiele problemen hebben direct invloed op uw lichaam en geest. Laat uw leven niet verpesten door negatieve stress.


Houdt rekening met uw naasten en de mensen die u dierbaar zijn, zei lijden in stilte met u mee, maar kunnen u niet helpen, daar zijn wij voor.