Nationaal Faillissement Preventie Instituut

Juridische begeleiding bij de doorstart van een onderneming,

voor- en na een faillissement door de juristen van het Nationaal Faillissement Preventie Instituut

Wanneer een onderneming te maken krijgt met financiële moeilijkheden en zelfs een faillissement, kan de juridische begeleiding van cruciaal belang zijn voor een succesvolle doorstart. Het Nationaal Faillissement Preventie Instituut (NFPI) biedt gespecialiseerde juridische diensten aan ondernemingen die te maken hebben met deze uitdagingen. De juristen van het NFPI beschikken over de nodige expertise en ervaring om ondernemingen te begeleiden bij het juridische aspect van een doorstart, zowel voor als na een faillissement.

Voor een faillissement


In de aanloop naar een eventueel faillissement kan het NFPI juridische bijstand verlenen aan ondernemingen om hen te helpen hun financiële situatie te analyseren en mogelijke oplossingen te identificeren. Dit kan onder meer het herstructureren van schulden, het onderhandelen met crediteuren en het opstellen van een plan van aanpak om de onderneming weer op de rails te krijgen omvatten. De juristen van het NFPI kunnen ook adviseren over de juridische aspecten van het aanvragen van surseance van betaling (uitstel van betaling) of het doen van een vrijwillige openbare verkoop.

Na een faillissement


Na een faillissement is het cruciaal dat een doorstart op een juridisch solide basis plaatsvindt. De juristen van het NFPI kunnen ondernemingen helpen bij het opzetten van de juridische structuur van de doorstart, het regelen van eventuele overname van activa en het opstellen van nieuwe contracten en overeenkomsten. Daarnaast kunnen zij adviseren over eventuele aansprakelijkheidskwesties en andere juridische zaken die relevant zijn voor de doorstart.

Tijdens een faillissement


Als een onderneming daadwerkelijk failliet gaat, staan de juristen van het NFPI paraat om de
onderneming te begeleiden bij de afwikkeling van het faillissement en het voorbereiden van een doorstart.

Zij kunnen bijvoorbeeld assisteren bij het opstellen van een plan van reorganisatie of doorstart, het onderhandelen met de curator en het verzorgen van de benodigde juridische documentatie voor de doorstart.

Het belang van juridische begeleiding


Het is duidelijk dat juridische begeleiding bij de doorstart van een onderneming, zowel voor als na een faillissement, van groot belang is. De juristen van het NFPI begrijpen dat elke situatie uniek is en leveren maatwerk om ondernemingen te helpen hun juridische uitdagingen aan te pakken en een solide basis te leggen voor een succesvolle doorstart.

Conclusie:


Het Nationaal Faillissement Preventie Instituut biedt waardevolle juridische diensten aan ondernemingen die te maken hebben met financiële problemen en faillissementen.

De juristen van het NFPI kunnen ondernemingen bijstaan bij de juridische aspecten van een doorstart, zowel voor als na een faillissement, en zo een belangrijke rol spelen in het behoud en de groei van bedrijven in moeilijke tijden. Met hun expertise en ervaring zijn zij in staat om ondernemingen te helpen om hun juridische uitdagingen aan te pakken en een solide basis te leggen voor een succesvolle doorstart.