Wat is insolventierecht?

Het insolventierecht regelt de verschillende situaties waarin een persoon of een bedrijf geconfronteerd wordt met schulden waarbij debiteuren moeilijkheden hebben die te betalen.

Het bevat de regeling in geval van faillissement en gerechtelijk akkoord, de collectieve schuldenregeling, de regels over het leggen van beslag en de openbare verkoop.

Deelgebieden

  1. Herstructurering (structuur van ondernemingen)
  2. Sanering (schuldsanering, faillissementen en surseances van betaling)
  3. Juridische advisering van bestuurders, aandeelhouders en crediteuren
  4. Persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders, commissarissen, aandeelhouders en eventuele feitelijke bestuurder en beleidsbepaler.

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Plan dan een introductie gesprek in via de knop hiernaast!

img-a5

Hoe raakt het u als ondernemer?

Met insolventierecht krijg iedere ondernemer een keer te maken. Het kan gaan om een klant, debiteur of een relatie die failliet gaat.

Door het drijven van een onderneming of nemen van risico’s kan het zinvol zijn vroegtijdig na te denken over de situatie waarin het mis gaat.

Het is verstandig u zich door het Nationaal Faillissement Preventie Instituut te laten adviseren over de eventuele gevolgen van een faillissement.

Geïnteresseerd?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws, tips en advies over insolventierecht en veel meer!