Onze aanpak

Het NFPI (Nationaal Faillissement Preventie Instituut) biedt een ondernemers een scale aan juridische oplossingen en een gedegen aanpak van problemen die zich kenmerkt zich door discretie, openhartig- en directheid. Geen onnodig gebazel maar spijkers met koppen. Soms hard, altijd eerlijk.

Ondernemers rekenen op specialisten

U bent ondernemer omdat u uitdagingen en risico’s niet uit de weg gaat en uw eigen koers wilt varen. Dag in dag uit, neemt u financiële beslissingen waarvan u de consequenties niet altijd kunt overzien. En soms loopt het nu eenmaal anders dan gepland. 50% van de ondernemingen, van enthousiaste starters tot gerenommeerde bedrijven, krijgt vroeg of laat te maken met problematische schulden.

Maar die hoeven niet het einde te betekenen! Een goede ondernemer weet immers ook dat hij niet alle kennis in huis heeft en bovendien niet hoeft te hebben, zolang hij maar weet waar die te vinden is.

Voorkomen is beter dan genezen

Constateert u financiële problemen in uw onderneming? Steek uw kop niet in het zand. Reken niet op uw bank of accountant, zij zullen altijd kiezen voor zekerheid en het veiligstellen van hun eigen belangen.

Hoe uitzichtloos uw situatie ook lijkt, wij zetten de zaken voor u terug in het juiste perspectief. Wij nemen het roer (eventueel tijdelijk) van u over en voorkomen nog meer ellende.

Zet alle schaamte, wanhoop, schuldgevoel en andere belemmerende emoties overboord en kies voor de rationele, en professionele oplossing.

U bent gespecialiseerd op uw vakgebied, wij in het voorkomen van onnodige faillissementen.  Samen komen we er dus wel uit. Samen analyseren we de oorzaak van uw problemen en komen we tot een oplossing. Hoe eerder u ons inschakelt voor een gedegen advies, des te groter de kans op een succesvolle en zelfstandige voortzetting van de onderneming.

Hoe wij dit doen

De Intake

Onze insolventie adviseurs plannen met u een eerste intake om vervolgens een plan van aanpak opstellen dat toegespitst is op uw specifieke problemen en onderneming, daarom voeren wij altijd met u een intakegesprek. Tijdens dit gesprek, dat ongeveer een uur duurt, leiden onze consultancy u door een vast stramien van vragen en antwoorden.

Wij eisen van u dat u uw emoties overboord zet en bereid bent zakelijke beslissingen te nemen ook al kunnen die (even) pijn doen. Bedenk dat het om uw onderneming, in veel gevallen zelfs uw levenswerk, gaat. Wij willen alles van u weten en wij verwachten van onze cliënten dat zij niets achterhouden. Ja, dat kan pijnlijk zijn maar bedenk dat een curator emotieloos hetzelfde zal doen en, zodra die eraan te pas komt, bent u uw onderneming al kwijt.

Werkwijze

In veel gevallen maken wij gebruik van de juridische mogelijkheid een bedrijf door te starten voor dat de curator eraan te pas kan komen. Ondernemers in Nederland zijn helaas nog onvoldoende op de hoogte van deze onconventionele werkwijze. Een werkwijze die veel bedrijven een onnodig faillissement kan besparen.

Wilt u meer weten of een afspraak maken?

Plan dan een introductie gesprek in via de knop hieronder!

Succes is een werkwoord

Ondernemers die samen met ons hun schulden hebben overwonnen blijken op de lange termijn succesvoller dan hun collega’s die door bleven modderen. Veel ondernemers hebben al profijt gehad van onze uitgebreide kennis en ervaring.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Schrijft u zich dan in voor de NFPI nieuwsbrief.

Drie goede redenen om u deskundig te laten adviseren

  • Schuldproblemen treffen niet alleen uw bedrijf maar ook uw privéleven. De spanningen in de thuissituatie kunnen behoorlijk oplopen en de relatie met uw partner en kinderen kan onder grote druk komen te staan. Dat is niet nodig als u tijdig hulp inroept!
  • Als u uw schulden niet meteen keihard de kop indrukt, komt uw bedrijf razendsnel in een neerwaartse spiraal terecht. Het voortbestaan ervan kan ernstig in gevaar komen en schuldsanering of zelfs een faillissement worden reële opties. En zodra er een curator komt heeft u niets meer te zeggen en bent u met uw hele hebben en houden als het ware aan de goden overgeleverd. Zover hoeft het echter niet te komen. Bel ons en voorkom dat u verder in de problemen geraakt. Voorkomen is beter dan genezen.
  • Iedereen heeft zijn eigen expertise en het is eerder een teken van inzicht dan mislukking dat u specialistische hulp inroept bij een specifiek probleem. Het is geen schande dat u geen ervaring heeft met saneren en reorganiseren of herstructureren van uw bedrijf. Integendeel!

U heeft de benodigde kennis en ervaring op úw eigen vakgebied, wij op het gebied van het voorkomen van onnodige calamiteiten, en de goede afwikkeling van het onafwendbare. Schroom daarom niet tijdig onze hulp in te roepen. Alleen slechte ondernemers weigeren deskundige hulp!

Blijf op de hoogte

Meld u nu aan voor de NFPI nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent het insolventierecht.