Maatschappelijke relevantie, het opruimen van technische failliete bedrijven

 In Uncategorized

Maatschappelijke relevantie, het opruimen van technische failliete bedrijven

Pieter Knabben is in zijn hoedanigheid van directeur van het National Faillissement Preventie Instituut van mening dat het afwikkelen van boedels en het opruimen van ondernemingen die in zware financiële moeilijkheden verkeren van maatschappelijk belang is.

Ondernemers doen er in deze economisch moeilijke periode waarin de meeste bedrijven verliesgevend zijn te anticiperen op een doorstartscenario.

De doorstart kan uit verschillende manieren worden gefinancierd met vers kapitaal. Een ACTIV-PASSIVA TRANSACTIE biedt vele mogelijkheden om na de Coronacrisis met een schone lei door te kunnen starten.

Verlost van alle schulden blijft er na de activa-passiva transactie in de regel een (gering) saldo om een regeling te treffen met bestaande schuldeisers.

Pieter Knabben is van mening en uit zijn jarenlange ervaring als faillissement-expert is gebleken dat bedrijven na een doorstart beter presteren en winstgevender zijn dan voor die tijd. Eindelijk verlost van alle ballast uit het verleden.

Pieter Knabben is zich er ook van bewust dat, zoals uit de praktijk blijkt dat de steeds sterker wordende positie van de pandhouder in de praktijk tot gevolg heeft dat niets meer overblijft voor concurrente schuldeisers wanneer de pandgever failleert.

Dit probleem speelt vooral in faillissementen waarin de curator moet werken met een negatieve boedel. Daarom is het van maatschappelijk belang dat technisch failliete bedrijven tijdig worden opgeruimd.

Advies voor ondernemers:Wakker worden en actie ondernemen

Financiële problemen vergen veel energie, en bij een faillissement is iedereen verliezer.

Vraag direct juridische hulp aan

Recent Posts

Start typing and press Enter to search