Faillissement

Ben je bang om failliet te gaan?

Ben je angstig en gestrest voor een naderend faillissement?

Een naderend faillissement? Bang om failliet te gaan? Duizenden ondernemers zich grote zorgen over de continuïteit van hun bedrijf.

Veel ondernemers worden geconfronteerd met gestaag oplopende liquiditeitsproblemen, de finaciele druk neemt toe. Als dan ook nog eens de omzet sterk terugloopt en je constateert dat er geen winst meer wordt gemaakt en de verliezen toenemen komt een faillissement snel dichterbij.

Resultaat: je wordt onzeker en bang dat je failliet gaat.

Goede raad; door snel maatregelen te nemen kan een faillissement worden voorkomen. Faillissement experts met kennis van zaken inschakelen dragen preventief bij schulden te saneren en een doorstart te begeleiden.

Lees onderstaande informatie over faillissementen

In deze artikelen besteden we aandacht aan onderstaande belangrijke onderwerpen:

Failliet gaan: het overkomt je niet zomaar, de negatieve spiraal!

Je voelt het aankomen, je zit in de negatieve spiraal en je bent bang om failliet te gaan. Al langere tijd maak je geen winst meer. De financiële krapte en de stress nemen toe. Een faillissement overkomt je niet van de ene op de andere dag, een faillissement zie je maanden van tevoren aankomen. Geen enkele ondernemer gaat failliet als er adequaat en snel wordt ingegrepen en tijdig juridische maatregelen worden genomen.

Echte ondernemers hebben een goed plan, gelukzoekers altijd een excuus

Wij communiceren het al jaren; Ondernemers het is tijd om aan de BEL te trekken, stap uit je comfortzone en vraag professionele hulp om je bedrijf te redden en je toekomst veilig te stellen. Het is uiteraard heel vervelend als jouw bedrijf in financiële problemen verkeert, maar doe iets, neem een beslissing. Neem zelf de regie in handen, neem contact op met een professional van het National Faillissement Preventie Instituut. Neem actie en denk niet te snel dat het allemaal wel goedkomt, dat is een misvatting.

[qodef_accordion style=”accordion” type=”boxed”][qodef_accordion_tab title=”Neem daadkrachtige maatregelen!” title_tag=”h4″]

Angst is de slechtste raadgever, angst verlamt je en heeft een negatief effect op je functioneren. Angst zorgt voor belemmering en weerhoud je te doen van wat je moet doen, actie en initiatieven ontplooien. Roep de hulp in van professionals, want goede raad in NOOIT te duur. Faillissement expert kennen de klappen van de zweep

Maak samen met een faillissement expert een gedegen financieel plan, als je het zelf emotioneel niet aankan laat het dan aan een ander over met kennis van zaken, besteed een saneringsopdracht uit een het Nationaal Faillissement Preventie Instituut het kennisinstituut voor insolventie recht.

Vermijdt elke vorm van uitstel gedrag!

Het is te makkelijk, achteroverleunen en denken, morgen ga ik het NFPI bellen, vandaag ben ik te druk. Nee, dat is een verkeerde instelling,

Niks afwachten, niets uitstellen, als het water je aan de lippen staan heb je maar twee opties, failliet gaan en de boel de boel laten, of actie ondernemen en redden wat er te redden valt. Pak de telefoon of stuur een mail aan het NFPI en vraag om hulp.

Blijf ok bereid hulp te aanvaarden want in de meeste situaties red je het niet alleen. Dis niet wachten tot morgen! Niet uitstellen tot volgende week. Niet hopen dat die ene order nog doorgaat of dat die ene betaling nog binnenkomt, want die komt echt niet. Dus wordt wakker en hou op met je kop in ’t zand steken! Pak de telefoon en neem actie, NU!

[/qodef_accordion_tab][qodef_accordion_tab title=”Het noodscenario en de exit strategie” title_tag=”h4″]

Plan B is het plan dat je schrijft als noodscenario. Je wacht nog op die ene order. Je wacht nog op die ene betaling. Maar stel dat dit niet komt. Wat ga je dan doen? Wanneer ga je dat doen? Hoe ga je het oplossen?

[/qodef_accordion_tab][qodef_accordion_tab title=”Je gaat niet zomaar failliet als je initiatieven neemt!” title_tag=”h4″]

Het is toch logisch dat bedrijven failliet gaan als men wacht maatregelen te nemen een faillissement te voorkomen. He Nationaal Faillissement Preventie Instituut, de naam zegt het al, PREVENTIE doet er alles aan om een faillissement te voorkomen. Wacht niet met het saneren van schulden, wacht niet met reorganiseren en herstructureren maar pak de telefoon en neem een faillissement expert in de arm en laat u tijdig gedegen adviseren.

[/qodef_accordion_tab][qodef_accordion_tab title=”Je gaat niet zomaar failliet als je up-to-date financieel overzicht hebt” title_tag=”h4″]

Onze ervaring is dat ondernemers en bedrijven veel eerder failliet gaan omdat de ondernemer zelf niet weet hoe zijn bedrijf er financieel voor staat. Een van de oorzaken is dat de cijfers niet actueel zijn en de administratie niet op orde is.

Te veel ondernemers zijn afhankelijk van een administratie- of boekhoudkantoor en leveren veel te laat financiële gegevens aan zodat er achterstanden ontstaan en de financiële administratie niet op orde is.

Het gevolg is dat ze niet weten hoe ze er financieel voor staan. Dit is een ernstige zaak want dan weet je ook niet of je geld hebt verdiend of er geld bij het gelegd, dus verlies hebt gemaakt. Ons advies: zorg er altijd voor dat je cijfermatig over een financieel overzicht beschikt en wekelijks op de hoogte bent van actuele financiële informatie en dat de boekhouding is bijgewerkt.

Stel dat een faillissement niet is te voorkomen, dan zal de curator bepalen of jij je taak als directeur naar behoren hebt uitgevoerd en je geen verwijt kan worden gemaakt dat je administratie een grote chaos is waar niemand wijs uit kan worden. Op smoezen en kletsverhalen zit niemand op te wachten.

[/qodef_accordion_tab][qodef_accordion_tab title=”Voorkom beslaglegging en juridische procedures!” title_tag=”h4″]

Wachten tot een leverancier een procedure opstart en vervolgens de deurwaarder op de stoep staat is iet de manier om zaken te doen. Wachten op een dagvaardingen of een bevel tot betaling na een verstelvonnis getuigd niet van goed ondernemerschap.

Advies; Saneer tijdig je schulden en als je het zelf niet aankan omdat je emotioneel het iet aankan, laat dan het NFPI het voor je doen!

[/qodef_accordion_tab][qodef_accordion_tab title=”Vraag een onafhankelijke faillissement expert met kennis van zaken om advies” title_tag=”h4″]

Laat de eigen adviseur of boekhouder maar thuis. Dat zijn meestal de grootste stoorzenders, iet objectief en hebben altijd een eigen mening terwijl ze geen verstand van zaken hebben van de faillissementswet.

Laat een onafhankelijke adviseur, een doorgewinterde faillissement expert met een heldere blik eens naar jouw situatie kijken. Je kunt met hem beter jouw situatie open en eerlijk uitleggen en hij zal je adviseren wat de beste opties zijn. Vervolgens kan jij met je personeel een gesprek aan gaan en hun betrekken in de ontstane situatie, is loyaliteit, steun en vertrouwen is essentieel.

[/qodef_accordion_tab][qodef_accordion_tab title=”Laat je ondanks alle stress niet gek maken” title_tag=”h4″]

Als de financiële nood hoog is opgelopen en je weet van ellende niet meer waar je het zoeken moet heb je iets goed FOUT gedaan. Het is dan aan jezelf te wijten dat je niet tijdig juridische hebt gezocht. Als de nood het hoogste is is als je ons weet te vinden en contact opneemt de redding heeft dichtbij. Dus…. Neem actie en blijf niet met je handen onder je kont op een bureaustoel zitten.

[/qodef_accordion_tab][qodef_accordion_tab title=”Actie… pak nu de telefoon en bel voor een afspraak, wij zijn er klaar voor, jij ook???” title_tag=”h4″]

Het heeft nu lang genoeg geduurd, als je nu niet in beweging komt is er geen redden meer aan en is het je eigen schuld als je failliet gaat en alles kwijt bent geraakt. Dan ben je ook niet de ondernemers die wij met liefde en plezier helpen, maar de loser, en dat wil je toch niet zijn!

[/qodef_accordion_tab][/qodef_accordion]