Instituut voor Insolventierecht

Het Nationaal Faillissement Preventie Instituut is het onafhankelijke kennis & advies centrum op het gebied van de Faillissementen – Schuldsanering (WHOA) Surseance – Beslaglegging en Openbare verkoop.

De missie van het NFPI is het op onafhankelijke wijze adviseren en begeleiden van ondernemers bij het voorkomen van faillissementen alsmede de wetenschappelijke en praktische beoefening van het Insolventierecht.

Ondernemers kunnen bij ons terecht voor onafhankelijk advies en begeleiding en een second opinion ter voorkoming van een faillissement, de schuldsanering, advies over een doorstart en aansprakelijkheden van bestuurders.

[us_cta title=”Wilt u meer weten of heeft u hulp nodig?” color=”secondary” btn_label=”Neem contact op” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fnfpi.nl%2Fcontact%2F|title:NFPI%20contact” btn_style=”8″ css=”%7B%22default%22%3A%7B%22margin-top%22%3A%220%22%2C%22margin-bottom%22%3A%220%22%2C%22padding-top%22%3A%220%22%2C%22padding-bottom%22%3A%220%22%7D%7D”][/us_cta]

SCHULDHULPVERLENING & SANERING

[us_separator size=”small”]

Als uw onderneming structureel niet meer aan alle crediteuren kan voldoen, kan het voelen alsof het einde van de onderneming nabij is.

Bij een faillissement verliezen in bijna 100% van de gevallen alle betrokken partijen. Juist daarom is het belangrijk om te zoeken naar een alternatief waarbij u verder kunt met uw werk, en tegelijkertijd uw schuldeisers genoegdoening krijgen.

CONFLICTBEMIDDELING

[us_separator size=”small”]

Handelsconflicten komen meestal voor in uitzonderlijke situaties. In zulke situaties kan het voorkomen dat gemaakte afspraken tussen twee partijen geen volledige duidelijkheid bieden.

Er ontstaat een discussie waarbij vele tien- of honderdduizenden Euro’s gemoeid zijn. Komen de partijen er samen niet uit, dan kan een onpartijdige conflictbemiddelaar uitkomst bieden.

DOORSTART BEGELEIDING

[us_separator size=”small”]

Als een onderneming structureel niet aan haar crediteuren kan voldoen, lijkt een faillissement onvermijdelijk. Toch betekent dit niet persé het einde.

U kunt met de gezonde onderdelen van uw bedrijf een doorstart maken, in sommige gevallen zelfs zonder faillissement. Doorstarten vereist specifieke kennis over jurisdictie en vindingrijkheid bij het vinden van financiële middelen.

FAILLISSEMENT

[us_separator size=”small”]

Een naderend faillissement? Bang om failliet te gaan? Duizenden ondernemers zich grote zorgen over de continuïteit van hun bedrijf.

Veel ondernemers worden geconfronteerd met gestaag oplopende liquiditeitsproblemen, de finaciele druk neemt toe. Als dan ook nog eens de omzet sterk terugloopt en je constateert dat er geen winst meer wordt gemaakt en de verliezen toenemen komt een faillissement snel dichterbij.